Virtuell sport

%d0%be%d0%b072Med økende interesse for pengespill på nett, samt en mer krevende kundegruppe, er det naturlig at oddstilbydere ser etter nye måter å tilby besøkende mer spennende underholdning enn noen gang før. Dette har ført til at odds på virtuell sport har blitt en signifikant del av bettingsiders tilbud, for å gi spillerne en ny opplevelse. Dette er dog et tiltak som ikke har fått udelt positiv oppmerksomhet på nett, så det blir interessant å se om denne underholdningsgrenen videreføres, eller om den avvikles i det stille.

Historien bak virtuell sport

Til tross for hva man kanskje tror, er ikke virtuell sport en nyhet. Faktisk begynte man med fantasibaseball i 1961 på en IBM-datamaskin. Da kunne to lag spille mot hverandre ved hjelp av RNG og spillestatistikker som beregnet spillets utfall. Også en beskrivelse av spillet trekk-for-trekk ble gitt. Det mest interessante er at spillet totalt krevde kun 20 kB minne for å gi spillerne denne opplevelsen. Det er nesten et under at denne teknologien ikke har blitt videreutviklet og tatt i mer allmenn bruk før nå, over 50 år senere. I dag ser vi samme teknologi og kreative prosesser med mye bedre bevegelse og grafikk i spill fra EA og Globalbet.

Hvordan spille odds på virtuell sport

%d0%be%d0%b074Det er som all annen odds – du velger en nettside som du stoler på og liker, og så er det bare å tippe i vei! Utfallet av hver kamp eller hvert arrangement blir automatisk generert av en datamaskin, slik at man kan sikre et helt nøytralt resultat. Fordi både kamper og utfall er datagenerert, kan man tippe på resultatene når som helst på døgnet, noe som gir en kontinuerlig tilgang til betting. Som med vanlig sport, finnes det bakgrunnshistorier for lagene og spillerne – med den forskjellen at alt er oppdiktet. Men en virtuell kamp kan være like spennende å se på, for grafikken er så bra at man ikke alltid tenker på det som fantasi. Vær dog oppmerksom på at ingenting av det som finnes av informasjon er ekte, og det forstår man ved å tenke på det som virtuell sport. En virtuell verden opprettet av bettingsiden for å by deg som elsker å spille på sport på enda mer moro og underholdning!

Lag ditt eget fantasilag

Det inngår nesten automatisk i en slik sammenheng at man også skal kunne sette sammen sitt eget fantasidrømmelag. Det gjør tiltrekningen sterkere, og gjør at man kan skape veldig store variasjoner. Dette er som forventet den største grenen av virtuell sport, men de skaper stadig nye sportsgrener å spille på.

Hvilke sportsgrener finnes i dag?

%d0%be%d0%b073Så langt finnes det er begrenset antall sporter man kan spille virtuelt på, men de viktigste har så klart dukket opp allerede. Per i dag finner man i alle fall fotball, baseball, basketball, tennis og hockey med ulike spillere, ligaer og lag, samt hesteløp og hundeløp. Dette er de mest populære sportene, og det gir derfor mening at disse først dukker opp. Vi regner dog med at det med tid og stunder vil komme flere og flere grener man kan velge mellom når man vil tippe på virtuell sport – det er nok bare et spørsmål om tid. Med mindre interessen daler kraftig, vil vi se mye mer til virtuell sport i fremtiden!

Hvilke faktorer kan man tippe på innen virtuell odds?

Det varierer selvfølgelig noe fra sport til sport, men for det meste kan man tippe på det samme i virtuell sport som man gjør innen vanlig betting. Man kan satse på for eksempel sluttresultat, vinner, beste spiller, vinnertid, antall gule kort, straffespark og så videre. De fleste lagene fra tippeligaen er også å finne, dog må vi minne på at dette ikke er ekte lag og spillere, kun virtuelle. Resultatet avgjøres fortsatt av en datamaskin, så utfallet har ingenting med gode sesonger eller spillere å gjøre – det er helt vilkårlig.